CERTIFICAAT GROEN VOEDSELBANK NOORDENVELD

Voedselbank krijgt Certificaat Groen

Op 11 november heeft wethouder Gerrit Alssema van de gemeente Noordenveld het Certificaat Groen uitgereikt aan de Voedselbank Noordenveld-Leek. Het certificaat wordt door Voedselbanken Nederland verstrekt aan voedselbanken die voldoen aan de richtlijnen die voor voedselveiligheid zijn opgesteld. Het bestuurslid van Voedselbanken Nederland Jaap Sala, die voedselveiligheid in zijn portefeuille heeft, vertelde dat zo’n drie jaar geleden begonnen is met het project voedselveiligheid. Uit een onderzoek was gebleken dat de voedselbanken eigenlijk geen van alle voldeden aan de eisen van de Voedsel- en warenautoriteit. Inmiddels zijn ruim 130 van de 161 voedselbanken gecertificeerd.

Het certificaat is een jaar geldig en wordt verlengd als de inspecties die in 2016 zullen worden gehouden voldoende zijn.

Voorzitter Jan Peter Kroes bedankte namens het bestuur van de voedselbank alle leveranciers van producten en de vrijwilligers voor hun bijdrage om het mogelijk te maken dat iedere veertien dagen de cliënten van de voedselbank een uitgebreid pakket ontvangen.

Depothouder Jo Schoormans van Voedselbank Noordenveld-Leek heeft het certificaat officieel in ontvangst genomen. In augustus was al bericht ontvangen dat de voedselbank aan alle eisen voldeed en het cijfer 9,3 kreeg voor de wijze waarop in het depot met voedselveiligheid wordt omgegaan. Voor het bereiken van dit resultaat was maandenlang door de vrijwilligers van de voedselbank veel werk verzet. Het handboek voedselveiligheid moest grondig worden doorgenomen. Daarnaast moest worden geïnvesteerd in koelkratten, lampen, zeepdispensers en meer van dat soort zaken.

IT-Hub | Hoogeveen