Klant worden

Uitgangspunten om klant te worden

Het kan iedereen overkomen dat er door een tegenslag te weinig inkomsten zijn en dat een tijdje voedselhulp nodig is. Hulp nodig? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen graag! Wekelijks ontvangen onze klanten op vrijdag een voedselpakket.

Om te beoordelen of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hanteren wij de landelijke regels van Voedselbank Nederland. We kijken daarbij naar het bedrag dat je maandelijks overhoudt om van te leven, na aftrek van je vaste lasten.

Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op en trekken daar de vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? De berekening van jouw situatie kan lastig zijn maar daar helpen we je graag mee.

Het uitgangspunt is dat per huishouden 1 voedselpakket wordt verstrekt. Het normbedrag voor toelating conform criteria en de grootte van het voedselpakket worden met name bepaald door de grootte van je gezin. Kom gerust langs dan bekijken we samen hoe we je kunnen helpen.

Klik hier voor de toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket die opgesteld zijn door Voedselbanken Nederland(opent in een nieuwe tab)