Steun de Voedselbank  

 

 Opsteker voor de Voedselbank

Een enorme opsteker voor alle vrijwilligers van Voedselbank Noordenveld. Ze zijn, samen met de andere Drentse voedselbanken genomineerd voor het Compliment van Drenthe.

Jo Schoormans, de beheerster van het nieuwe, ruime depot van de Voedselbank aan de Ceintuurbaan Noord 122, is blij met de nominatie die te danken is aan de vrijwilligers. ,, Zij hebben ons aangemeld. ”

 opstekervb

 

 

De Voedselbank heeft een spannende tijd achter de rug. Flink wat helpende handen bleven uit voorzorg thuis. Maar elk nadeel heeft een voordeel, want een oproep in onder meer deze krant leverde flink wat nieuwe vrijwilligers op, van wie een deel is gebleven. Het was een hectische tijd: de vrijwilligers bezorgden de pakketten aan huis. Vijfenveertig adressen.

Op vrijdagmiddag is het vanaf ‘s morgens al druk in het depot. Vrijwilligers zetten alle producten klaar, die ‘s middags worden afgehaald door de klanten van de Voedselbank. Vroeger werden er pakketten samengesteld, maar daar is een einde aan gekomen. De producten worden klaargezet en de klanten kunnen straks zelf de boodschappen pakken die ze nodig hebben. Er is zoveel ruimte in het depot (in een gebouw dat wordt gedeeld met de Kledingbank, de Roder Boekenmarkt en Vluchtelingenwerk) dat de klanten door de gangpaden kunnen lopen langs de producten. Op de vloer is wel een looprichting aangegeven om het veilig en overzichtelijk te houden.

Schoormans is blij met de hulp van de middenstand in het dorp. ,, De winkels werken steeds beter mee. ” En ook de 'gewone' Noordenvelders vergeten de Voedselbank niet. ,, De collecties nog steeds veel. Kerkgangers die hun spullen nu niet meer mee kunnen nemen naar de kerk, komen het langsbrengen. ” Ze leveren het voor de deur af.

Stemmen op Voedselbank Noordenveld kan tot 15 november op www.provincie.drenthe.nl/compliment .

 

Bron: Roderjournaal