KLANT BIJ VOEDSELBANK NOORDENVELD

Klant worden bij Voedselbank Noordenveld

Het kan iedereen overkomen dat je door een tegenslag te weinig inkomsten hebt en dat je een tijdje voedselhulp kan gebruiken. Hulp nodig? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag! Wekelijks ontvang je dan van ons een voedselpakket.

Om te beoordelen of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hanteren wij de landelijke regels van Voedselbank Nederland. We kijken daarbij naar het bedrg dat je maandelijks overhoudt om van te leven, na aftrek van je vaste lasten.

Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op en trekken daar de vaste lasten vanaf, zoals huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? De berekening van jouw situatie kan lastig zijn maar daar helpen we je graag mee.

Aantal kinderenAlleenstaandEchtpaar of samenwonend
0€ 230,–€ 325,–
1€ 325,–€ 420,–
2€ 420,–€ 515,–
3€ 515,–€ 610,–
4€ 610€ 705,–
5€ 705,–€ 800,–
6€ 800,–€ 895,–

Het uitgangspunt is dat per huishouden 1 voedselpakket wordt verstrekt. Het normbedrag voor toelating conform criteria en de grootte van het voedselpakket worden met name bepaald door het aantal inwonende gezinsleden.

IT-Hub | Hoogeveen