Depothouder Voedselbank Noordenveld Jo Schoormans neemt afscheid

Depothouder Voedselbank Noordenveld Jo Schoormans neemt afscheid

De eerste uitgifte bij de Voedselbank was in 2005. Vanaf dat begin is Jo Schoormans met een aantal andere vrouwen vanuit de Rooms Katholieke kerk betrokken bij de oprichting van de Voedselbank toen nog klein in een pand aan de Kanaalstraat In Roden. Mensen met een minimum inkomen konden daar terecht.

Het aantal klanten groeide snel. Er kwam een inkomenstoets. Ook de vrijwilligers groep groeide.  Jo Schoormans nam het regelen van de organisatie op zich op. Het pand aan de Kanaalstraat werd ingericht  van bananen dozen op de vloer naar kratten, stellingen en tafels. Dit pand fungeerde als depot en als uitgifte punt. Jo werd de depothouder en leidde op geheel eigen wijze de vrijwilligers groep, actie voor voedselverwerving en zorgde voor de organisatie van de uitgifte.

Veranderingen volgden elkaar snel op. De Voedselbank werd een begrip in de gemeente Noordenveld. Na de brand aan de Kanaalstraat heeft Jo in samenwerking met haar man Dré en vele vrijwilligers, de uitvoering op zich genomen van de inrichting van de nieuwe vestiging aan de Ceintuurbaan 122 in Roden, uiteraard onder aansturing van het voedselbankbestuur waarvan Jo deel uitmaakte. Een volwaardige Voedselbank aangesloten bij de vereniging Voedselbanken Nederland.

Voedselbank Noordenveld verstrekt elke week aan haar cliënten, die niet voldoende te eten hebben, als aanvulling op hun budget, een gevarieerd voedsel. Dat was het streven van Jo en alle vrijwilligers. Daaraan heeft Jo vele jaren vanuit haar depothouderschap gewerkt  om de Voedselbank Noordenveld naar een hoog niveau te tillen. Haar man Dré stond al die jaren aan haar zij. Hiervoor zijn  ze in 2020 koninklijk onderscheiden.

Zij gaat het nu rustiger aandoen en draagt de verantwoordelijkheid als depothouder over. Onze dank gaat uit naar Jo en haar man Dré voor de vele jaren van grote inzet voor de Voedselbank Noordenveld.

Jo en Dre Schoormans

Zij gaat het nu rustiger aandoen en draagt de verantwoordelijkheid als depothouder  over. Onze dank gaat uit naar Jo Schoormans en haar man Dré voor de vele jaren van grote inzet voor de Voedselbank Noordenveld.

En…. de Voedselbank kan en gaat door!

De functie van depothouder wordt voortgezet met Hennie de Jong en vele vrijwilligers, ieder met eigen kwaliteiten en inbreng, die samen als doel hebben het hoge niveau te houden en te verbeteren onder het motto: Niet genoeg geld voor eten. Voedselbank Noordenveld helpt!

Per 17 september zijn de normbedragen gewijzigd. Hierdoor zouden meer mensen gebruik kunnen maken van de Voedselbank.