Geslaagde actie van De Wingerd voor Voedselbank Noordenveld

Geslaagde actie van De Wingerd voor Voedselbank Noordenveld

De kinderen van (V)SO De Wingerd in Hoogkerk houden elk jaar een actie voor een goed doel. Vaak is dat doel ver weg, bijvoorbeeld in het buitenland. Dit jaar was het doel heel dichterbij, nl. onze voedselbank in de gemeente Noordenveld. Pieternel (een van onze vrijwilligers) was vroeger aan de school verbonden, en de lijntjes zijn nog steeds heel kort.

Pieternel en Harry vertelden in Hoogkerk de leerlingen wat een voedselbank is, voor wie de voedselbank bestemd is en hoeveel goederen er wekelijks uitgedeeld wordt. De klassen zijn er vervolgens mee aan de slag gegaan. Per klas hebben de leerlingen minstens een kistje met voedsel verzameld. Verder hebben ze een sponsorloop gehouden, waarvan de opbrengst ruim € 1.000,– is geworden.

Deze week zijn er leerlingen naar de voedselbank gekomen met de kistjes met goederen . Met eigen ogen hebben ze gezien hoe het er bij ons allemaal aan toe gaat. De overdracht van de sponsorloopcheque was een waar feest, want de vier groepen leerlingen voerden een zelfgemaakte rap op.

We willen De Wingerd van harte bedanken voor al hun activiteiten en hebben zelf ook erg genoten.

Op de foto zijn in verband met de privacy de gezichten van de kinderen onherkenbaar gemaakt.