Welkom

Wilt u ons op de een of andere manier ondersteunen? Laat het ons weten.

Welkom op de website van onze Voedselbank. Wij maken sinds 2006 deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. Voedselbanken zijn onafhankelijke organisaties, opgericht en gerund door vrijwilligers om mensen met een minimaal budget voor levensonderhoud te helpen met een voedselpakket. Momenteel ontvangen circa 69 deelnemers wekelijks een dergelijk pakket van Voedselbank Noordenveld.

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Deelnemers aan de voedselbank zijn individuele personen of gezinnen waarvan het voor kleding en voedsel besteedbaar inkomen voldoet aan de criteria van de landelijke voedselbankorganisatie.

Voedselbank Noordenveld werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Zij vormen het hart van de voedselbank. Met hun enthousiasme stellen ze de voedselpakketten samen en verzorgen wekelijks op vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur de uitgifte aan de deelnemers. 

Naast het bestuur heeft de voedselbank circa 30 vrijwilligers werkzaam voor het depot en het uitgiftepunt. Het bestuur bestaat uit:

VoorzitterRichard Coenrady
SecretarisMonique Evertz
PenningmeesterJos Eilering
Client CoördinatorJulia Gerlach
DepothouderHennie de Jong